четвер, 07 серпня 2008 08:57

ТОП-10 найхимерніших будинків світу (ФОТО)
13

Представляємо вам дотепний рейтинг ТОП-10 найхимерніших будинків зі всього світу.

10. Будинок-гриб (Mushroom/tree house)

На почесному десятому місці розташувався будинок схожий на гриб. Його спроектував і побудував професор університету Цинциннаті (Огайо, США), архітектор Тері Браун (Terry Brown). У 2006 році будинок був виставлений на продаж за $400,000.

9. Золота піраміда (Golden Pyramid House)

"Золота піраміда" побудована десь в штаті Іллінойс, США. Будівля використовується як готель.

8. Музей Ripley"s Believe It Or Not

Будівля музею Ripley"sBelieve It Or Not в місті Бренсон, штат Міссурі, США. Перше враження, що музей пережив не один землетрус.

7. Сталевий Будинок (Steel House)

Художник Роберт Бруно (RobertBruno) задумав створити сталеву скульптуру, а вийшов цілий будинок. Знаходиться в Техасі.

6. Будинок-корзина (The Longaberger Company/the Basket Building)

Як не дивно, в цій будівлі знаходиться штаб-квартира компанії, яка займається виробництвом корзин і інших плетених виробів.

5. Горбатий будинок (Crooked House)

Ця будівля знаходиться в Польщі в курортному місті Сопот і користується великою популярністю у туристів. Проект розроблений архітекторами з Szotynscy & Zaleski. У "казковому" будинку знаходяться справжнісінькі магазини, бари і кафе.

4. Танцюючий будинок (The Dancing House)

Також відомий як "п"яний будинок" спроектували чеський архітектор Владо Мілуніч (Vlado Miluni ) і відомий канадсько-американський архітектор, лауреат премії Прітцкера Франк Гері (Frank Gehry). Самою будівлею є діловий центр в Празі, Чехія.

3. Робот (Robot Building)

У цій будівлі знаходиться штаб-квартира банку United Overseas Bank. Вона розташована в Бангкоку, Таїланд. Автор проекту: Sumet Jumsai.

2. Habitat, 67

Житловий комплекс за проектом Моше Сафді (Moshe Safdie) ймовірно викликає хитру усмішку у всіх небайдужих до паркуру. Проте попереджаємо, що для підкорення цієї будівлі вам доведеться відправитися до Монреаля, Канада.

1. Капсульна башта Nakagin (Nakagin Capsule Tower)

Перше місце заслужено отримує будівля, яку називають твором метаболізму (в даному випадку архітектурна течія). Башта Nakagin Capsule Tower в Токіо прославила Кішо Курокаву (Kisho Kurokawa) на весь світ. На даний момент вона знаходиться в списку усесвітньої архітектурної спадщини DOCOMOMO International.

13-поверхова башта складається з 140 незалежних капсул, кожну з яких можна замінити на нову в міру необхідності.

Etoday
Зараз ви читаєте новину «ТОП-10 найхимерніших будинків світу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі