вівторок, 22 липня 2008 09:16

ТОП- 5 найбільш динамічних ринків нерухомості (ФОТО)
5

Науково-дослідний центр Global Property Guide склав рейтинг країн, у яких найшвидше дорожчає нерухомість. Україна на сьомому місці (зростання — 18,22%).

Досліджували період з 2007-го по I квартал 2008-го. Під час підрахунку динаміки зростання інфляцію не враховували. Також у звіті підкреслюється, що світовий іпотечний бум минув. З 29 досліджуваних держав ціни на нерухомість зростали тільки в 13, усі вони належать до категорії країн, що розвиваються.

На першому місці Китай. За досліджуваний період у Піднебесній ціни на нерухомість підвищилися на 40,47%.

Відтоді як уряд Китаю зняв обмеження на купівлю житлової та комерційної нерухомості для іноземців, ціни тут так різко підскочили, що в 2006 році норму про обмеження довелося повернути.

Номер два у списку — Словаччина, що продемонструвала зростання на рівні 34,53%.

Ця країна багата не лише на пам"ятки архітектури, а й на інфраструктуру для активного зимового та літнього відпочинку.

Тому тут вигідно інвестувати в туристичний і готельний бізнес. Крім того, іноземці, які купили нерухомість у Словаччині, мають можливість одержати ПМЖ.

Третє місце посіла Болгарія — 31,55%.

Зростання цін тут забезпечують переважно курортні регіони.

Місцеві рекламні оголошення рясніють пропозиціями на кшталт: "Розкішне студіо з балконом і краєвидом на Чорне море за EUR40 тис". На подорожчання вплинуло й те, що в 2007-му Болгарія стала членом Євросоюзу.

На четвертій позиції Гонконг — 31,14%.

Цього літа тут за 225 млн гонконгівських доларів ($28,8 млн) продали найдорожчу квартиру в Азії площею близько 500 кв. м.

Таким чином, кожен квадратний метр покупцеві обійшовся більш ніж у $55 тис.

Замикає п"ятірку лідерів Сінгапур із показником 29,82%.

Так, у ІІ кварталі 2007 року загальна сума інвестицій в іпотеку сягнула тут $10,12 млрд, що на 21,3% перевищує показник 2006-го.

Вартість оренди елітних офісів становить поки що близько 113 $/кв. м на місяць, збільшуючись на 75% щороку, повідомляє Контракти

Зараз ви читаєте новину «ТОП- 5 найбільш динамічних ринків нерухомості (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі