четвер, 24 квітня 2008 11:50

Тоні Блер проїхав "зайцем" в експрес-потязі

Тоні Блер проїхав "зайцем" в експрес-потязі
Колишній прем"єр-міністр Великої Британії Тоні Блер, прибутки якого складають декілька мільйонів фунтів стерлінгів на рік, безкоштовно проїхав на експрес-потязі, що прямував до аеропорту Хітроу. Це викликало хвилю незадоволеності серед рядових пасажирів, пише Daily Mail.

У понеділок Блер повинен був вилетіти з Хітроу до США, де йому потрібно було читати лекції. Під час перевірки квитків кондуктор експреса запропонував Блеру заплатити за проїзд першим класом, проте у нього не виявилося при собі готівки.

Згідно правилам, квиток на цей експрес можна придбати не тільки заздалегідь, але і безпосередньо у кондуктора під час поїздки. Один зі співробітників служби безпеки Блера запропонував сплатити квиток за нього, проте кондуктор відмовився прийняти гроші і сказав, що "не варто турбуватися".

Таким чином, колишній голова британського уряду пройшов шлях на експресі безкоштовно. Цей інцидент обурив решту пасажирів, які не побачили причин для надання Блеру подібних привілеїв.

"До нього (Блера) повинні ставитися так само, як і до всіх інших. Проїзд коштував мені 15,5 фунта стерлінгів, а час в дорозі склав всього 15 хвилин. Якщо він був готовий заплатити, потрібно було узяти з нього гроші", - поділився своїми міркуваннями один з пасажирів експреса.

За словами представника Блера, звинувачувати колишнього прем"єра в безбілетному проїзді некоректно, оскільки "сплатити квиток було запропоновано, але пропозиція не була прийнята". Квиток першого класу на експрес до аеропорту Хітроу коштує 24,5 фунта стерлінгів.

За даними видання, з червня 2007 року, коли Блер покинув посаду британського прем"єра, лише читання публічних лекцій принесли йому прибуток в 500 тисяч фунтів стерлінгів.

В той же час посада представника міжнародного "квартету" (Росія, США, ЄС, ООН) на Близькому Сході, а також співпраця зі швейцарською страховою компанією Zurich і одним з найбільших банків США JP Morgan приносять Блеру більше 2 мільйонів фунтів стерлінгів в рік.

Керівництво залізничної служби, що надає послугу експрес-потягу до аеропорта Хітроу, зазначило, що всі пасажири експреса, незалежно від їх статусу, зобов"язані оплачувати проїзд.

В даний момент причина, з якої Блер був удостоєний безкоштовного проїзду, з"ясовується, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Тоні Блер проїхав "зайцем" в експрес-потязі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі