вівторок, 15 січня 2008 09:05

Тоні Блер отримуватиме до $5 млн за рік на новій роботі

Колишній прем"єр-міністр Великобританії Тоні Блер отримуватиме 2,5 мільйона фунтів стерлінгів (4,9 мільйона доларів) на рік за роботу в інвестиційному банку JP Morgan як консультант, пише у вівторок британська газета Daily Mail.

На новій посаді колишній британський прем"єр займатиметься питаннями політичних і економічних перетворень, викликаних процесом глобалізації, відзначає газета з посиланням на дані телеканалу Бі-Бі-Сі.

Компанія JP Morgan очолює банківський консорціум, через який проходять мільярди доларів на відновлення економіки Іраку, зруйнованої в результаті військової операції, розпочатої екс-прем"єром Великобританії Тоні Блером і президентом США Джорждем Бушем.

Призначення Блера викликало хвилю критики з боку британської громадськості.

За словами Рега Кіса, батька одного з британських військовослужбовців, загиблих в Іраку в 2003 році, "прийняти цю посаду для Блера рівносильно прийняттю кривавих грошей".

"Якщо у нього була б совість або частка порядності, він не прийняв би цю посаду", – додав Кіс.

Робота в JP Morgan буде не єдиним джерелом доходів екс-прем"єра Великобританії – близько 5 мільйонів фунтів стерглингів (9,8 мільйона доларів) Блер отримає за публікацію своїх мемуарів, також йому належить щорічна державна пенсія у розмірі 64 тисяч фунтів стерлінгів, відзначає видання.

Тоні Блер також є спеціальним представником міжнародного квартету близькосхідних посередників, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Тоні Блер отримуватиме до $5 млн за рік на новій роботі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі