середа, 09 березня 2011 20:45

Токсичних речовин у Чорному морі нема - начальник Кримського главку МНС

Токсичних речовин у Чорному морі нема - начальник Кримського главку МНС

Чорне і Азовське моря безпечні для відпочивальників і кримчан.

Про це заявив начальник Головного управління МНС України в Кримській автономії Олександр Недобитков.

На прес-конференції в Сімферополі він зазначив, що деякі ЗМІ роздмухують штучний ажіотаж навколо екологічного становища в автономії через  нібито можливу загрозу хімічного забруднення морських акваторій навколо кримського півострова.

Недобитков провів прес-конференцію через опубліковану деякими ЗМІ інформацію про те, що для жителів Криму і курортників існує небезпека отруєння бойовими речовинами, затопленими під час Другої світової війни в деяких районах Чорного моря радянськими військами при відступі з Криму 1941 року.

За словами начальника кримського главку МНС, ажіотаж в деяких ЗМІ з цієї проблеми спостерігається щороку напередодні початку курортного сезону в автономії.

"Я офіційно заявляю, що загрози для відпочивальників і жителів Криму немає. Чорне море безпечне і не має токсичних речовин", - заявив він.

Як відомо, в Севастополі були заготовлені металеві контейнери з отруйними речовинами на випадок, якщо б фашистська Німеччина першою застосувала хімічну зброю. Радянські військові під час Другої світової війни затопили кілька сотень цих контейнерів глибині 100-150 метрів біля західного і південного узбережжя Криму. Гарантійний термін служби деяких затоплених бочок закінчився 2010 року.

Недобитков повідомив, що на зустрічі керівників оборонних відомств України і Російської Федерації, що відбулася нещодавно, міністр оборони України Михайло Єжель звернувся до міністра оборони Росії Анатолія Сердюкова з проханням надати архівні дані про поховання всіх хімічних відходів на території України. За його словами, російська сторона прийняла до розгляду дане звернення, і Україну очікує надання цієї інформації.

Зараз ви читаєте новину «Токсичних речовин у Чорному морі нема - начальник Кримського главку МНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі