четвер, 17 січня 2008 09:59

Токіо сколихнули антиросійські мітинги, пов"язані з шпигунським скандалом

Токіо сколихнули антиросійські мітинги, пов"язані з шпигунським скандалом
Недавній "шпигунський скандал", пов"язаний з витоком інформації з канцелярії уряду Японії, викликав бурхливу реакцію японських ультраправих організацій, які почали протестувати в районах, де розташовуються посольство РФ, Торгове представництво РФ, а також представництво РІА Новости.

Головне поліцейське управління Японії оголосило в середу, що працівник канцелярії прем"єр-міністра Ясуо Фукуди передавав співробітникові посольства РФ матеріали, що містять секретну інформацію. Як повідомило джерело у відомстві, яке побажало залишитися невідомим, в 2007 році один з держслужбовців канцелярії прем"єра неодноразово зустрічався із співробітником посольства РФ в Токіо, який вже покинув Японію.

Чорні автобуси з націоналістичними гаслами на бортах, обладнані потужними гучномовцями, курсують по центральних вулицях Токіо у супроводі поліції і автомобілів спецслужб. З динаміків доносяться гасла: "Очистити країну від росіян!", "Забирайтеся до Росії!", "Поверніть північні території!", "Відродимо істинно-японський дух!".

Активісти закликають відновити культ імператорського правління, різко критикують правлячий блок Ліберально-демократичної партії і партії "Нова Комейто" за "м"якість і нерішучість в проведенні внутрішньої і зовнішньої політики".

Для підтримки порядку, а також для охорони об"єктів, що належать Росії, залучені додаткові загони поліції і служб швидкого реагування. На вулицях працюють співробітники японських спецслужб в штатському.

Вулиці перед посольством і торгпредставництвом РФ перекриті спеціальними загороджувальними "їжаками". Тут же стоять броньовані автобуси з бійцями загонів особливого призначення на випадок виникнення надзвичайної ситуації. Над центром Токіо кружляють поліцейські вертольоти.

Співробітники японської поліції закликають громадян РФ дотримуватися обережності при виході на вулицю, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Токіо сколихнули антиросійські мітинги, пов"язані з шпигунським скандалом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі