вівторок, 03 лютого 2009 16:13

Тітку Обами хочуть вигнати з Америки

Тітку Обами хочуть вигнати з Америки
Громадська організація звернулася до президента США Барака Обами з вимогою про депортацію його тітки, уродженки Кенії, яка нелегально проживає в США. Прес-реліз Комітету політичних дій "Американці за легальну імміграцію" (ALIPAC) опублікований на сайті організації.

Про те, що Зеїтуні Оньянго є нелегалкою, стало відомо незадовго до листопадових президентських виборів, на яких Обама отримав перемогу. З"ясувалося, що Оньянго в 2004 році відмовили в статусі біженця і веліли залишити країну, але вона продовжувала жити в муніципальному житлі в Бостоні.

Родичка Обами живе нелегально в США з 2004 року

На час виборів міграційна влада, аби уникнути скандалу, тимчасово відклала всі рішення про депортацію нелегалів, а пізніше справа Оньянго була направлена на повторний розгляд. Як стало відомо в січні, початок слухань призначений на 1 квітня. При цьому немолода кенійка залишалася на волі.

Комітет ALIPAC направив в Імміграційну та митну поліцію США запит про арешт Оньянго, а в опублікованій заяві вимагав від Обами дотримати закон і депортувати родичку. ALIPAC також закликає своїх прихильників направити вимоги про депортацію Оньянго в ЗМІ, Білий дім та імміграційну поліцію.

"Президент Обама обіцяв американському народу, що його адміністрація слідуватиме принципам відкритого уряду, конституції та верховенства закону, - сказав президент ALIPAC Уїльям Гін. - Обама повинен або депортувати свою тітку, або надати їй заступництво і тим самим нехтувати наданою йому довірою".

"Ця жінка переховується від правосуддя і продовжує проживати в США, навіть не дивлячись на вимогу залишити країну. Зараз вона живе в Клівленді та бореться за те, щоб їй дозволили залишитися. Можливо, вона сподівається на допомогу свого племінника, який нещодавно став новим президентом США", - наголошується у зверненні ALIPAC.

За матеріалами РБК, Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Тітку Обами хочуть вигнати з Америки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі