понеділок, 07 квітня 2008 08:20

Тисячі грецьких велосипедистів вимагають права на проїзд вулицями міст

Тисячі велосипедистів провели в неділю демонстрації у грецьких містах, вимагаючи створення умов для велосипедів на міських дорогах.

Акція проходила в 21 грецькому місті. Тільки в Афінах на Марсовому полі зібралася більше тисячі велосипедистів. Потім вони проїхали центральними вулицями і майданами, включаючи площу Синтагма, де розташований парламент країни, і майдан перед афінською мерією.

Серед вимог демонстрантів - створення стоянок для велосипедів біля станцій метро, а також організація мережі велосипедних доріжок. Особливо важливим активісти руху вважають створення доріжок, які б з"єднали столичну гавань Пірей і південні передмістя міста з приморськими районами.

Мер Афін Нікітас Какламаніс розповсюдив заяву, в якій обіцяв вжити всіх можливих заходів для того, щоб міські вулиці стали зручнішими для велосипедистів. Мер не повідомив про які-небудь конкретні кроки в цьому напрямі.

У Греції не існує великих міст, де було б організовано велосипедний рух окремими доріжками. Життя велосипедистів повсюдно утруднене щільним автомобільним рухом, особливо це стосується чотирьохмільйонного афінського мегаполісу. Також у містах не існує прокатів велосипедів, стоянок для них і дорожніх знаків, що встановлюють пріоритет цього екологічно чистого виду транспорту, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Тисячі грецьких велосипедистів вимагають права на проїзд вулицями міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі