середа, 21 квітня 2021 01:26

Тищенко каже, що не порушував карантин

Тищенко каже, що не порушував карантин
Тищенко з розмахом відсвяткував день народження дружини.. Фото: Радіо Свобода

Заступник голови парламентської фракції "Слуга народу" Микола Тищенко заявив, що не порушував карантину, але готовий нести політичну відповідальність за свої дії.

Коментуючи поширену ЗМІ інформацію про те, що святкування дня народження його дружини супроводжувалося порушенням карантинних обмежень, Микола Тищенко зауважив, що "святкування будь-чого в готельних номерах абсолютно не заборонені". Він підкреслив, що йдеться саме про номери готелю, а не про ресторан - "як про це, не розібравшись, написала частина журналістів".

"Заборони, пов'язані з обов'язковим карантином, стосуються саме ресторанів. Це легко перевірити й уточнити... Жодних кримінальних або адміністративних справ немає. І штрафів відповідних за порушення карантинного режиму немає. Так само як немає самого факту порушення", - написав депутат у Фейсбук.

При цьому він висловив готовність повністю сприяти поліції в розслідуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коля мав би вивчити маршрут із трьох літер" - мережі про "слугу народу" Тищенка

За словами Тищенка, на дні народження його дружини були присутні трохи більше 20 осіб, які всі вже перехворіли й до того ж здавали тести на Covid-19 за добу. А саме святкування проходило "у вузькому і майже сімейному колі".

"Однак, виходячи з позицій суспільної моралі, я цілком визнаю, що така ситуація могла обурити українське суспільство. Тому приношу свої найщиріші вибачення. Але саме перед суспільством, а не перед тими "викривачами", які в перервах між пошуками скандалів і сенсацій самі зависають в закритих ресторанах, а потім публікують фейки про інших... У будь-якому випадку я визнаю свою провину перед українським суспільством і готовий нести політичну відповідальність за свої дії", - підкреслив Тищенко.

Заступник голови фракції "Слуга народу" Микола Тищенко під час локдауну в Києві організував вечірку в ресторані одного з готелів. Поліція повідомила про відкриття кримінального провадження за фактом порушення карантинних вимог.

Зараз ви читаєте новину «Тищенко каже, що не порушував карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі