понеділок, 22 вересня 2008 15:55

Тіна Канделакі розкритикувала Саакашвілі за кавказький конфлікт

Російська телеведуча Тіна Канделакі (грузинка за національністю) розповіла британському виданню The Independent про свою позицію щодо нещодавнього конфлікту між Росією і Грузією через республіку Південна Осетія.

"Саакашвілі зробив все від нього залежне, аби спровокувати ці події", - говорить Канделакі. - "Звичайно, у відповідь дії Росії були непропорційними і думати про них важко, але у всьому винен Саакашвілі".

Канделакі народилася в Тбілісі, стала телезіркою в своїй рідній Грузії, а потім, 10 років тому, перебралася до Москви. За її словами, три роки тому, коли Канделакі навідалася в Тбілісі, Саакашвілі запросив її повернутися на батьківщину і очолити одну з грузинських телекомпаній.

"Перший час він був привабливий, але весь його шлях заснований на особистій владі та подоланні його власних комплексів", - сказала вона. - "Він сказав мені, що увійде до історії разом з Давідом Будівельником, середньовічним грузинським царем. Він не Давид Будівельник - а Михайло Руйнівник, ось він хто".

Вона звинувачує Саакашвілі в тому, що він править Грузією, як автократ, зневажаючи на свободу слова і розпалюючи ненависть до Росії.

"Двадцять чотири години на добу вони показують пропаганду про те, які нехороші ці росіяни", - говорить вона. - "Там все контролюється Саакашвілі: і бізнес, і ЗМІ. Ніякої свободи немає".

"Коли в Росії я з"являюся в телеефірі, то обов"язково говорю, що я грузинка, говорю, як люблю свою країну, і ніхто мені ще ніколи не наказував припинити так говорити, мені ніколи не дзвонили і не радили трохи менше говорити про Грузію, і я ніколи не піддавалася дискримінації за те, що я грузинка", - говорить Тіна.

"Росія до нас набагато ближча, аніж Америка; російська і грузинська культури переплетені між собою багато століть, їх неможливо уявити поодинці. Якщо ми хочемо жити щасливо, нам потрібно знайти спільну ланку з Росією, і це розуміють всі, окрім Саакашвілі. З Росією ми дуже близькі. Для Америки ми всього лише маленька країна, де вона може розмістити свої військові бази", - упевнена Тіна Канделакі, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Тіна Канделакі розкритикувала Саакашвілі за кавказький конфлікт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі