середа, 17 вересня 2008 08:52

Тимошенко відновила прапор Мазепи

1 жовтня 2008 року в Національному музеї історії України відбудеться урочисте представлення відреставрованого гетьманського прапора Івана Мазепи.

Про це повідомив голова ради Фонду інтелектуальної співпраці "Україна – ХХІ століття" народний депутат (фракція БЮТ) Богдан Губський.


Губський зазначив, що проект реставрації унікальної пам"ятки національної історико-культурної спадщини – гетьманського прапора І.Мазепи – здійснено за ініціативи і під почесним патронатом прем"єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Юлія Володимирівна ініціювала проект реставрації прапора під час відвідування Харківського історичного музею у серпні 2007 року (на той час Тимошенко ще не була прем"єр-міністром). Клейнод був у жахливому стані – на останній стадії руйнації – і потребував проведення негайних робіт з відновлення та покращання умов зберігання", - розповів Губський.

Він також поінформував, що реставрація прапора здійснювалася протягом року у Національному музеї у Кракові (Польща) із залученням польських, українських, російських та італійських фахівців-науковців.

За словами народного депутата, 1 жовтня в урочистій презентації відновленого клейнода візьмуть участь голова уряду України та Король Швеції. Також відбудеться відкриття українсько-шведської виставки, присвяченої 300-річчю воєнно-політичного союзу обох держав, пише УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко відновила прапор Мазепи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі