середа, 23 січня 2008 10:41

Тимошенко підкинула грошей вкладникам Ощадбанку

Кабінет Міністрів виділив Державному Ощадному банку другий з початку нинішнього року транш - 100 млн. доларів для компенсації вкладів у Ощадбанку колишнього СРСР, які були розміщені до 1992 року й знецінилися в результаті інфляції.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Ощадбанку.

"22 січня ВАТ "Ощадбанк" одержало 100 млн. доларів США для проведення виплати громадянам України компенсації втрат від знецінювання грошових заощаджень", - сказано в повідомленні.

Отримані кошти перераховані на рахунки балансових відділень регіональних управлінь банку для наступного зарахування на рахунки вкладників.

Виплати вкладникам будуть здійснюватися відповідно до постанови Кабміну N1 від 9 січня 2008.

Перші виплати почалися з 11 січня.

Усього з початку нинішнього року (з урахуванням траншу від 22 січня) Кабмін виділив Ощадбанку 298,2 млн. доларів для компенсації знецінених вкладів і викупу держоблігацій 1990 року.

Постанова Кабміну N1 від 9 січня передбачає виплату в 2008 році компенсацій за знеціненими вкладами на загальну суму 6 млрд. гривень, у тому числі безпосередньо самим вкладникам - 5,76 млрд. гривень, а також спадкоємцям померлих вкладників - на суму 0,24 млрд. гривень.

Документ також передбачає, що Держказначейство може перераховувати Ощадбанку коштів у гривнях або іноземній валюті для виплати компенсацій.

В 2007 році Кабмін виділив Ощадбанку 640 млн. гривень для компенсації знецінених вкладів і викупу держоблігацій 1990 року, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко підкинула грошей вкладникам Ощадбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі