Ексклюзиви
вівторок, 11 січня 2011 16:03

Тимошенко і Герман прийшли попрощатись з Михайлиною Коцюбинською (ФОТО)
13

Фото: Фото: Наталя Чубенко/Gazeta.ua

Сьогодні на Байковому цвинтарі поховали літературознавця, племінницю письменника Михайла Коцюбинського Михайлину Коцюбинську. На прощання до столичного будинку Вчителя прийшло зо 2 сотні людей.

"Після закінчення аспірантури Михайлина працювала в інституті літературознавства. 4 вересня 1965 року під час перегляду фільму Сергія Параджанова "Тіні забутих предків" вона разом з шістдесятниками виступила проти масових арештів української інтелігенції. За рік її виключили з партії, заборонили друкуватися. 18 років вона працювала редактором у видавництві "Вища школа". Отримувала там мізерні гроші, щоб вижити займалася перекладами. Як Україна стала незалежною і я став директором інституту літературознавства, одразу запросив Михайлину на роботу. Вона у нас працювала до останнього дня", - розповів кореспонденту Gazeta.ua директор інституту літературознавства Микола Жулинський.

За 20 хвилин після початку церемонії до зали зайшла Юлія Тимошенко. Вона поклала біля труни букет білих троянд, перехрестилася і кілька секунд стояла мовчки. Потім стала у першому ряду поряд з Григорієм Немирею. Вони майже півгодини слухали прощальні слова Миколи Жулинського, Євгена Сверстюка, Леся Танюка та Валентини Чорновіл. Після цього Юлія Тимошенко, поклонившись, вийшла із зали, сіла у машину і поїхала.

Наприкінці церемонії до зали зайшла заступник голови адміністрації президента Ганна Герман. В цей час Микола Жулинський зачитував телеграми, які надійшли на адресу родичів покійної. Він кілька хвилин читав телеграму, потім сказав, що її написав президент Віктор Янукович. У залі починають перешіптуватися, сміятися. Кілька чоловіків вигукує: "Ганьба!" та "Це Германша написала". Ганна Герман підходить до труни. Кладе квіти та прямує до виходу.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко і Герман прийшли попрощатись з Михайлиною Коцюбинською (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути