понеділок, 23 липня 2007 11:01

Тимошенко дала декілька порад уряду Януковича

Лідер блоку свого імені Юлія Тимошенко радить Кабінету Міністрів для успішної ліквідації наслідків аварії поїзда з жовтим фосфором у Львівській області звернутися по допомогу до країн, що мають досвід ліквідації подібних аварій.

Про це вона сказала в ефірі телекомпанії "Студія "1+1" 22 липня.

"Перше, що потрібно було зробити - це звернутися до тих країн, і зараз це не пізно зробити, які вже перебороли подібні надзвичайні ситуації, які мають такі наукові дослідження, і терміново допомагати людям", - сказала Тимошенко.

Крім цього, на її думку, варто відправити у відставку міністра транспорту й зв"язку Миколу Рудьковського.

"Це є додатковим чинником, а не головним", - сказала Тимошенко.

Саме новий міністр, на думку Тимошенко, повинен разом з урядом і низкою експертів відпрацювати систему запобігання катастрофам на залізниці.

"Неприємно дивитися, коли чоловіки - члени уряду - нездатні впоратися із проблематикою, і вони починають шукати винних: то це дорога, то цистерни... насправді, потрібно бути готовим відповісти на виклики, які бувають іноді в житті країни", - сказала Тимошенко.

Співробітники Міністерства з надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, станом на 22 липня, підняли 9 з 15 цистерн із жовтим фосфором, які перекинулися під час аварії поїзда у Львівській області.

О 16:55 16 липня зійшли з рейок 15 цистерн із жовтим фосфором товарного поїзда N 2005 (усього в складі поїзда було 58 вагонів) у Буському районі Львівської області на перегоні "Красне-Ожидів".

Цистерни слідували зі станції "Аса" (Джамбул, Казахстан) до станції "Оклеса" (Польща).

Через витік фосфору з однієї цистерни сталося самозапалювання 6 цистерн.

Під час гасіння пожежі утворилася хмара із продуктів горіння (зона ураження - близько 90 кв. км).

У зону ураження потрапили 14 населених пунктів Буського району й окремі території Радехівського й Бродівського районів області, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко дала декілька порад уряду Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі