субота, 18 серпня 2007 15:21

Тимошенко: ЦВК вчора просто поглумилася над Конституцією

Блок Юлії Тимошенко оскаржить в адміністративному суді ухвали ЦВК про відмову зареєструвати ініціативні групи по збору підписів за проведення конституційного референдуму, ініційованого БЮТ, повідомила лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

"Ми підготували позовну заяву до адміністративного окружного суду (перша інстанція адміністративного суду), де виклали аргументовано, що ЦВК, а точніше її члени, вчора просто поглумилися над Конституцією і ущемили права людей", - сказала вона.

Вона повідомила, що БЮТ проситиме суд розглянути це питання позачергово, оскільки цього рішення чекатиме більше напівмільйона людей, які направили документи в ЦВК по створенню ініціативних груп по збору підписів на підтримку конституційного референдуму.

Тимошенко завірила, що після рішення суду БЮТ примусить "продажну" частину ЦВК зареєструвати ініціативні групи, після чого вони дуже швидко зберуть необхідні три млн. підписів громадян.

Вона відзначила, що член ЦВК від СПУ Олександр Чупахин голосував проти реєстрації ініціативних груп, хоча СПУ останні п"ять років тільки і говорять про передачу владі народу.

Тимошенко також заявила, що члени ЦВК від Партії регіонів отримали інструкцію ні за яких обставин не голосувати за реєстрацію ініціативних груп. Вона також відзначила, що її здивувала позиція членів ЦВК від "Нашої України", які скоординували свої дії з членами комісії від Партії регіонів.

ЦВК 17 серпня не змогла ухвалити рішення про реєстрацію ініціативних груп по збору підписів для проведення конституційного референдуму, який ініціюється БЮТ.

Проте саме 17 серпня закінчився пятнадцатідневний термін, коли Центральна виборча комісія повинна почати процедуру реєстрації ініціативних груп по проведенню всеукраїнського референдуму, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: ЦВК вчора просто поглумилася над Конституцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі