середа, 29 серпня 2007 20:30

Тимошенко береться реставрувати гетьманський прапор XVII сторіччя

Унікальна пам"ятка козацької доби - гетьманський прапор кінця XVII сторіччя - буде відреставрована за сприяння Блоку Юлії Тимошенко.

Як повідомили у прес-службі БЮТ, про це лідер блоку Юлія Тимошенко повідомила під час відвідування Харківського історичного музею, де зберігається прапор.

Лідер БЮТ наголосила на необхідності збереження музейного фонду та пообіцяла взяти під особисту опіку Харківський історичний музей.

Тимошенко також вважає, що всі українські прапори повинні бути повернені на батьківщину.

Крім того, вона підкреслила, що представниками БЮТ, зокрема, Олександром Фельдманом, уже понад 10 років надається допомога музеям та творчим фондам.

Гетьманський прапор – це єдиний гетьманський прапор XVII ст. у всьому музейному фонді України. Прапор був переданий УРСР у 1930-х роках із Збройової палати Московського Кремля. Він потребує термінової реставрації. Останній раз заходи із збереження та відновленню раритету проводилися в середині XIX ст.

Прапор буде відреставровано за рахунок коштів Фонду інтелектуальної співпраці "Україна — ХХI сторіччя", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко береться реставрувати гетьманський прапор XVII сторіччя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі