понеділок, 08 вересня 2008 10:43

Times: Азербайджан боїться долі Грузії

Не дивлячись на активні відносини Азербайджану з країнами Заходу, його президент Ільхам Алієв не відступається від кроків у бік Росії. Причиною цього є його побоювання можливості розділити долю Грузії, вважає експерт TheTimes.

Азербайджан відкритий до співпраці із Заходом, що підтверджує будівництво газопроводу Баку-Джейхан, проекти будівництва трубопроводів на сході Туреччині і візит в країну віце-президента США Діка Чейні.

Проте з військової точки зору країна не знаходиться під захистом НАТО, тому заради власної безпеки вимушена підтримувати відносини з Росією. До кроків такого роду експерт відносить і телефонний дзвінок Алієва Медведєву відразу після зустрічі з Чейні. Віце-президент, засмучений таким розвитком подій, навіть не прийшов на офіційну вечерю.

Експерт укладає, що Азербайджан потрібно захистити від можливих роздувань з боку Росії етнічних конфліктів в прикордонних територіях, повідомляє"Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «Times: Азербайджан боїться долі Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі