понеділок, 20 вересня 2010 12:28

Тіло Георгія Гонгадзе досі числиться у морзі як "труп невідомого"

Тіло Георгія Гонгадзе досі числиться у морзі як "труп невідомого"

Знайдене в Таращі тіло журналіста Георгія Гонгадзе, яке вже 10 років зберігається в київському морзі на вулиці Оранжерейній, досі числиться у документах як "труп невідомого". Про це повідомив директор моргу Микола Труш.

"Це "таращанське тіло" у нас до цього дня не зареєстроване в жодному документі. Немає навіть ніякого порядкового номера", - розповів Труш.

Директор моргу пояснив, що у тіла немає навіть номера, бо співробітники моргу досі не проводили розтин. "Тіло у нас не числиться як тіло Гонгадзе, воно все ще вважається тілом невідомого. Це вже суд повинен визначити, що це Гонгадзе або ні", - сказав він.

"Я чув, що наприкінці вересня або в жовтні усі питання з тілом будуть вирішені. Напевно, вже якось ховатимуть", - додав він.

"В моїй практиці 10 років тіло у нас зберігається уперше, максимум - два роки. У нас немає можливості зберігати довше. Кожне тіло отримує свій порядковий номер, якщо це невідомий, то під цим номером його і ховає міська ритуальна служба", - повідомив Труш.

Нагадаємо, 3 листопада 2000 року в Таращанському районі відкопали обезголовлене тіло журналіста Георгія Гонгадзе. У перші дні воно зберігалося в морзі місцевої лікарні.

Саме там було видане перше посвідчення про смерть Гонгадзе. Через кілька днів, коли вибухнув скандал, правоохоронці екстрено перевезли тіло в столичний морг на вулиці Оранжерейній. Там "таращанське тіло" і зберігається ось вже 10 років, пише Газета по-київськи.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що 9 вересня 2010-го року Генпрокуратура заявила про закінчення досудового слідства у справі за обвинуваченням Олексія Пукача у вбивстві Георгія Ґонґадзе. Замовником злочину назвали тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.
Зараз ви читаєте новину «Тіло Георгія Гонгадзе досі числиться у морзі як "труп невідомого"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі