Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2007 10:53

Тіло Гарі Гудіні відкопають через 81 рік після смерті

Тіло відомого ілюзіоніста Гарі Гудіні (Harry Houdini), який помер у 1926 році, відкопають і вивчать, оскільки причина його смерті залишається таємницею. Провести експертизу вимагає онучатий племінник Гудіні Джордж Хардін.

- Його смерть сколихнула всю Америку, якщо не увесь світ. Можливо, вже слід вивчити її більш уважно, - заявив Хардін в інтерв"ю агентству Associated Press.

Загальновизнана версія смерті Гудіні свідчить, що він раптово помер від перитоніту, який став наслідком вуличного нападу. Проте розтин тіла ілюзіоніста не провели, і незабаром після похоронів з"явилися чутки про його отруєння. Вони не підтвердились і не спростувались.

У книзі "Таємне життя Гудіні", яка вийшла у 2006 році, автори Уїльям Калуш і Ларрі Слоуман висунули декілька теорій, згідно з якими ілюзіоніст став жертвою змови. Публікація цього дослідження і навела Джоржда Хардіна на думку про необхідність ексгумації тіла.

Гарі Гудіні (1874-1926), справжнє ім"я Еріх Вайс, прославився численними трюками. Його найзнаменитіші - це зникнення зі сцени і звільнення з кайданів. Більшість його секретів досі не розкрили. Він помер у Детройті у віці 52 років, а поховали його в Нью-Йорку, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Тіло Гарі Гудіні відкопають через 81 рік після смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути