вівторок, 27 травня 2008 08:39

Тільки у США новий фільм про Індіану Джонса зібрав 126 млн доларів за 4 дні

Новий фільм Стівена Спілберга про пригоди археолога-шпигуна Індіани Джонса перевершив очікування навіть його творців. За вихідні 23-25 травня картина "Індіана Джонс і королівство кришталевого черепа", з 65-річним Гаррісоном Фордом у головній ролі, зібрала 101 мільйон доларів і стала абсолютним лідером американського кінопрокату.

Всього з моменту прем"єри, 22 травня, фільм заробив більше 126 мільйонів доларів, повідомляє Film.ru. Сьогодні (у США вихідний - День пам"яті), прокатники розраховують зібрати ще 25 мільйонів доларів. Втім, в порівнянні з минулим роком, Голлівуд втрачає позиції: в кінці травня 2007-го третя частина "Піратів Карибського моря" за п"ять днів заробила 153 мільйони доларів.

Наразі другу строчку в списку касових лідерів США посідає друга частина "Хронік Нарнії" - "Принц Каспіан", який за уїк-енд заробив 25 мільйонів доларів, а за весь двотижневий час прокату - 91,1 мільйона.

Замикає трійку лідерів "Залізна людина". Загальні збори цього фільму за чотири тижні в північноамериканському прокаті - 252,3 мільйона доларів. А за минулий уїк-енд в США і Канаді він заробив 20,1 мільйона доларів.

На четвертому місці картина "Одного разу у Вегасі" з чарівною Кемерон Діаз, що зібрала 54 мільйони за три тижні. На п"ятому - новий фільм братів Вачовськи з бюджетом в 120 мільйонів "Спіді-гонщик". Щоправда, за три тижні "Спіді" зібрав лише 36 мільйонів доларів.

Нагадаємо, довгоочікувана прем"єра нових пригод Індіани Джонса відбулася 18 травня, в рамках Канського кінофестивалю.

Творці фільму підібрали блискучий акторський склад на чолі з неповторним Гаррісоном Фордом. У картині також знімалися владарка премій "Оскар", "Золотий глобус", BAFTA та інших престижних нагород Кейт Бланшетт ("Володар кілець 1-3", "Золоте століття"), володар премії BAFTA Рей Уїнстон ("Відступники", "Беовульф"), Шайя ЛяБуф ("Трансформери", "Параноя") та інші.

Зйомки картини тривали лише 79 днів, що набагато менше, ніж робота над будь-яким великим фільмом.

"Індіана Джонс і королівство кришталевого черепа" також знаходиться серед лідерів прокату у Великій Британії, Франції, Германії, Іспанії, Кореї, Австралії, Росії, Італії, Бразилії та інших країнах, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Тільки у США новий фільм про Індіану Джонса зібрав 126 млн доларів за 4 дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі