вівторок, 18 березня 2008 15:00

Тибетці заявили про 19 убитих китайською поліцією

Уряд Тибету у вигнанні, що знаходиться в індійському місті Дхармсала, стверджує, що в китайській провінції Ганьсу було убито 19 тибетців, які брали участь в акціях протесту. Як передає агентство FrancePresse, представник уряду Тубтен Сампел заявив, що поліція відкрила стрілянину по демонстрантах в місті Мачу вранці 18 березня.

За словами Сампела, загальна кількість убитих досягла 99 людей, з яких 80 осіб було раніше убито в Лхасі. Прем"єр-міністр уряду Тибету у вигнанні Самдонг Рінпоче вдень раніше заявив, що в ході безладів в Тибеті загинуло близько сотні людей, а парламент Тибету у вигнанні, що також засідає в Дхармсалі, вважає, що рахунок убитих йде на "сотні".

За даними китайської сторони, в ході безладів загинули 13 "безвинних цивільних" осіб, які були убиті учасниками протестів.

Влада КНР звинувачує в організації масових протестів в Тибеті і за його межами уряд у вигнанні і особисто Далай-ламу - духовного лідера буддистів Тибету. Як повідомляє AssociatedPress, міністр закордонних справ КНР Цінь Ган заявив, що у Пекіна є докази причетності Далай-лами до безладів і вони будуть пред"явлені в належний час. Цінь Ган відзначив, що Далай-лама повинен, принаймні, бути засуджений морально.

Духовний лідер Тибету заперечує свою причетність до бунтів. Він заявив, що він відійде від справ, якщо насильство в регіоні продовжуватиметься. Далай-лама підтвердив, що він виступає за збереження автономії Тибету у складі Китаю, а не за його незалежність, і закликав Тибет відмовитися від насильства і жити мирно разом з китайцями, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Тибетці заявили про 19 убитих китайською поліцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі