середа, 25 червня 2008 11:19

Тибет відкрили для іноземних туристів

Китай в середу відкрив територію Тибету для іноземних туристів, повідомляє агентство AFP.

"Після швидкого придушення інциденту в Лхасі 14 березня ми здобули велику тактичну перемогу в боротьбі проти сепаратистів", - заявив представник офіційної китайської влади Тибету Чжа Нуо.

За словами Нуо, той факт, що тибетський етап естафети олімпійського вогню 21 червня пройшов без інцидентів, свідчить про стабілізацію соціальної обстановки в Тибеті. До речі, китайських туристів знову почали пускати до Тибету ще в кінці квітня.

Вже відомо, що першими до Лхаси потраплять двоє туристів зі Швеції (їх пустять в регіон вже в середу), потім - четверо з Сінгапуру (які приїдуть до Тибету в неділю).

А ось коли до Тибету почнуть пускати іноземних журналістів, поки невідомо. Нагадаємо, що делегацію представників зарубіжних ЗМІ возили до Тибету 21 червня лише для висвітлення етапу естафети олімпійського вогню.

Нагадаємо, що Тибет був закритий для туристів у зв"язку з безладами, які почалися в регіоні в середині травня. В ході безладів було убито від 18 (за офіційними даними) до 100 (за неофіційними даними) людей.

Одночасно з безладами в Лхасі по всьому світу проходили акції прихильників незалежності Тибету від Китаю. А коли почалася естафета вогню для серпневої пекінської Олімпіади-2008, протестуючі в різних містах світу намагалися погасити факел і зірвати захід, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Тибет відкрили для іноземних туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі