понеділок, 11 червня 2007 12:43

The Times назвала десятку найбільших шахраїв

Британська газета The Times опублікувала список десяти найвідоміших бізнесменів за гратами. В цілому вони засуджені до 134 років висновку за шахрайство.

У список потрапили два представники телекомунікаційного гіганта WorldCom, генеральний директор Бернард Ебберс і фінансовий директор Скотт Салліван. Перший засуджений в 2005 році до 25 років тюремного висновку, а другому належить відсидіти п"ять років. Вони визнані винними в тому, що підроблювали фінансові показники WorldCom в цілому на 11 мільярдів доларів.

Денніс Козловські, який тепер значиться як ув"язнений, раніше очолював компанію Tyco International, що проводить продукцію в більш ніж ста країнах світу. В даний час відбуває 25-річний термін за крадіжку у компанії 150 мільйонів доларів. В ході слідства було встановлено, що два мільйони доларів було витрачено на святкування з нагоди дня народження дружини Козловські, а 6 тисяч доларів пішло на незвичайну шторку для душу в будинку подружжя.

Ще один дует, засуджений до висновку, раніше очолював компанію Enron. При своєму перебуванні генеральним і фінансовим директорами Джеффрі Ськіллінг і Ендрю Фестоу приховували мільярдні збитки компанії, брехали аудиторам і створювали нелегальні фінансові схеми. В результаті цього компанія потерпіла крах, 4 тисячі чоловік втратили роботу і свої пенсійні накопичення на суму в два мільярди доларів, повідомляє The Times.

Зараз ви читаєте новину «The Times назвала десятку найбільших шахраїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі