вівторок, 13 травня 2008 08:26

Тестування з математики та історії проходили з порушеннями

В організації та проведенні зовнішнього тестування з математики та історії України було виявлено появу певних негативних тенденцій, яких майже не було при тестуванні з української мови.

Як повідомив Комітет виборців України (КВУ) , це стосується перш за все поганого ставлення до роботи інструкторів і чергових на окремих пунктах тестування. Деякі інструктори проводили інструктаж абітурієнтів після початку тестування. Збільшилася кількість випадків відсутності супроводу абітурієнтів у рекреаційні зони і нереагування інструкторами з приводу порушень з боку учасників тестування.

Частіше в порівнянні з тестуванням з української мови було зафіксовано випадки використання абітурієнтами інформаційних носіїв у рекреаційних зонах.

Спостерігачі КВУ пояснюють дану тенденцію відсутністю мотивації з боку працівників освіти, задіяних у проведенні тестування, і належного контролю - з боку регіональних відділів освіти.

Проте, за підсумками спостереження КВУ констатує, що на тих пунктах, де були присутні спостерігачі КВУ, підготовка і проведення тестування пройшли переважно на належному рівні.

Зокрема, було забезпечено умови проведення тестування, підготовлені приміщення, використані наочні матеріали. Проте проблемою залишається низька температура в більшості приміщень, де проходило тестування. Крім того, зафіксовано факти наявності в аудиторіях наочних матеріалів (географічних карт) при тестуванні з історії України.

Процедура розподілу інспекторів і спостерігачів по аудиторіям здійснювалася за допомогою жеребкування. Реєстрація учасників тестування пройшла організовано. Реєстрацію підставних осіб або відмови в реєстрації не зафіксовано. Проте в деяких пунктах тестування не проводився організований розподіл абітурієнтів по аудиторіях.

Як відзначає КВУ, за незначними виключеннями, в цілому було відмічено дотримання процедур зовнішнього тестування його учасниками, не зафіксовано порушень дисципліни, спроб зриву перевірки знань, здачі тестів підставними особами.

Рівень забезпечення умов роботи КВУ оцінює як задовільний. На деяких пунктах тестування місця для спостерігачів були підготовлені досить добре.

В порівнянні з тестуванням з української мови та літератури під час тестів з математики та історії почастішали випадки неприбуття абітурієнтів в пункти тестування. Враховуючи, що при здачі тестів з інших предметів регіональна концентрація пунктів тестування зменшуватиметься, дані прецеденти можуть стати нормою.

Відзначимо, що 29 квітня відбулося тестування абітурієнтів з математики, а 7 травня - з історії України, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Тестування з математики та історії проходили з порушеннями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі