понеділок, 03 листопада 2014 10:01

Терористи висунули ультиматум нацгвардійцям із 31-го блокпосту

Терористи висунули ультиматум нацгвардійцям із 31-го блокпосту
Фото: rusvesna.su

Українські військові, які захищають встановлений поблизу траси "Бахмутка" 31-й блокпост, отримали від проросійських бойовиків ультиматум з вимогою здачі зброї і виходу з блокпоста.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук волонтер Олексій Мочанов, який має зв'язок зі старшим офіцером блокпосту.

"О 7:30 місцевий таксист під білим прапором привіз на 31-й блокпост ультиматум... Термін дії ультиматуму не позначений, майже одразу "попереджувально" поклали п'ять мін. Зараз тихо, всі вже все знають, ухвалюють рішення", – пише Мочанов.

"Паніки та істерики жодної... Що "прийде" згори – поки невідомо. Що прилетить "із півдня" – зрозуміло і відомо напевне. Чекаємо на розв'язку. Чекати точно недовго. Тримаємо за хлопців кулаки", – додав волонтер.

31-й блокпост опинився на першій лінії вогню в районі "Бахмутки" після того, як внаслідок майже повного оточення вимушено відійшли з позицій бійці 32-го блокпоста. Рішенню командування про відхід передували втрати особового складу.

Офіційних коментарів з приводу ситуації на 31-му блокпосту наразі немає.

Нагадаємо, що 31-ий блокпост на так званій бахмутській трасі залишився останнім контрольованим українською армією на шляху до Слов'яносербська та Луганська. На ньому стоять нагвардійці з Вінниці. Хлопці живуть в бліндажах, із зимового одягу мають лише те, що передали волонтери.

Як повідомляє Громадське.ТВ, самі нацгвардійці нарікають на МВС: кажуть відправляли на камери їх в АТО із новенькими КРАЗами, як тільки журналісти залишили місце зйомок - усе забрали в них і пустили майже голими на бойові позиції.

Зараз ви читаєте новину «Терористи висунули ультиматум нацгвардійцям із 31-го блокпосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі