пʼятниця, 27 липня 2007 20:53

Терорист-смертник підірвав себе біля Червоної мечеті

Поблизу будівлі Червоної мечеті в Пакистані стався вибух, повідомляє AFP. За даними агентства, вибуховий пристрій привів в дію терорист-смертник. За попередніми даними, загинули десять чоловік, також повідомляється про велику кількість поранених.

Як відзначає AFP, вибух стався в той момент, коли терорист знаходився поряд з поліцейським оточенням. У числі загиблих, як повідомляється, опинилися як співробітники поліції, так і перехожі. В результаті теракту було також зруйновано декілька магазинів, що знаходилися по сусідству.

Поки жодна з екстремістських угрупувань не узяла на себе відповідальність за цей теракт.

Нагадаємо, що на початку липня в районі Червоної мечеті почалися збройні зіткнення між поліцією та ісламістами, виступаючими за встановлення в країні законів шаріату. У мечеті забарикадувалися близько двохсот екстремістів, крім того в ній знаходилися жінки і діти. 10 липня армія і спецназ узяли будівлю штурмом, при цьому загинули, за різними даними, від 80 до 200 чоловік.

27 липня мечеть була знов відкрита для відвідин, і майже відразу ж її знов захопили ісламісти: вони узяли будівлю під контроль і розвернули на даху свої прапори. Крім того загарбники почали перефарбовувати будівлю, пофарбовану в персиковий колір в ході недавнього ремонту, назад в червоний колір. Демонстранти, які зібралися у мечеті, закидали поліцію камінням, та у відповідь застосувала сльозоточивий газ, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Терорист-смертник підірвав себе біля Червоної мечеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі