четвер, 27 листопада 2008 15:58

Терористи, які атакували Мумбаї, пов"язані з "Аль-Каїдою"

Високопоставлене джерело в одній з російських спецслужб повідомило, що терористичні угруповання, що здійснили атаку на індійське місто Мумбаї, тісно пов"язані з міжнародною терористичною організацією "Аль-Каїда".

"Російські спецслужби мають в своєму розпорядженні інформацію про те, що деякі угруповання, що здійснили напад на Мумбаї, мають контакти з "Аль-Каїдою". Це, зокрема, терористичне угруповання "Лашкар-е-Таїба". Бойовики цього угруповання проходять

спеціальну підготовку в таборах "Аль-Каїди", що знаходяться на кордоні між Пакистаном та Індією", - сказало джерело.

За його словами, російські спецслужби ще кілька років тому звертали увагу індійських колег на присутність членів цієї організації на території Індії.

"На жаль, індуси, принаймні до теперішнього часу, вважали це угруповання просто бандитським. Воно, на їхню думку, вирішувало територіальні суперечки в прикордонній з Пакистаном зоні", - сказало джерело.

На його думку, акція терористів в Мумбаї була направлена, насамперед, проти США та Великої Британії.

"Не випадково бойовики шукали в готелях громадян цих держав. Для нас очевидно, що вони (терористи) виконували певне замовлення", - зазначило джерело, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Терористи, які атакували Мумбаї, пов"язані з "Аль-Каїдою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі