вівторок, 25 січня 2011 10:19

Терорист проніс бомбу в Домодєдово перед носом у міліції (ВІДЕО)

Терорист проніс бомбу в Домодєдово перед носом у міліції (ВІДЕО)

Після теракту в "Домодєдово" громадськість намагається зрозуміти, яким чином терорист-смертник із бомбою, яка, судячи з усього, знаходилася у нього у валізі, безперешкодно увійшов до будівлі, де його ніхто не перевірив і не зупинив. За іншою версією, бомба була закріплена на поясі у смертника, оскільки на місці вибуху не було воронки, передає РИА "Новости" з посиланням на офіційного представника СК РФ Володимира Маркіна. Однак, як би там не було, дивно, що трагедія сталася буквально після того, як вся увага була прикута до аеропортів через передноворічний транспортний колапс, пише NEWSru.com.

Терорист міг приїхати на машині з Москви, поставити авто на платну парковку, звідки можна одразу потрапити до зали очікування міжнародного терміналу. На вході стоїть пост міліції з двох співробітників, оснащений рамкою-металодетектором. За тим, хто входить, міліція майже не стежить: можна пройти і попри них, і попри рамки, пише "Московский комсомолец".

Потім терорист, швидше за все, піднявся на другий поверх, де завжди стоїть натовп людей. Ця зона умовно відділена від виходу з митного терміналу синьою смугою, але межі ніхто не дотримується. На вході в термінал охорони також немає. Люди, котрі опинилися там у момент теракту, згадують, що на маленькому майданчику стовпилася така кількість людей, що помітити, хто підходить або йде, було просто неможливо.

Представник "Домодєдово" Олена Галанова підтвердила, що на входах до аеропорту розміщені пункти огляду, але службі безпеки вони не підкоряються - їх контролює МВС, пише газета "Ведомости".

За спогадами очевидців, за секунду до вибуху чоловік у натовпі крикнув: "Я вас всіх вб'ю!" Після цього пролунав вибух.

"Бабахнуло так, що люди в міжнародному терміналі попадали на підлогу", - цитує слова очевидців "Комсомольская правда".

Першою думкою було, що на аеропорт впав літак.

"У момент вибуху я зустрічав людину, яка прилетіла з Лондона, - з карети швидкої допомоги розповів москвич Дмитро Ільїн. - Раптово пролунав хлопок, я побачив вогняну кулю, люди закричали. У бомбі було дуже багато дробу. Мені пробило всі ноги, брюки розірвало на частини. Я дивом не постраждав сильно. Хоча на моїх очах одній людині просто відірвало обличчя ... Медики приїхали дуже швидко, нас посадили в швидкі і повезли по лікарнях ... "

Інший очевидець Артем Жілінков стверджує, що бачив терориста зі спини. За його словами, він був одягнений в чорне, а в руці у нього вибухнула валіза. Між тим камери зафіксували момент вибуху.

Нагадаємо, в результаті теракту загинула 29-річна поет, драматург і журналіст з Одеси Ганна Яблонська, яка прилетіла до Москви отримувати театральну премію.

Зараз ви читаєте новину «Терорист проніс бомбу в Домодєдово перед носом у міліції (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі