пʼятниця, 24 червня 2011 17:23

Тернопільські рідновіри танцями і піснями напоумлюють чиновників
7

Фото: Фото: Андрій ЯНОВИЧ

Зранку 24 червня представники Рідної віри співали, танцювали та молилися під стінами Тернопільської облдержадміністрації. Таким чином пройшов їхній протест проти дій місцевої влади. Рідновіри заявляють, що чиновники не дають можливості зареєструватися їхній громаді в області. Крім того потурають ортодоксальним священникам, проти яких відкрито кримінальну справу за побиття і плюндрування капища.

"Наша громада офіційно зареєстрована в Україні. Має реєстрацію у всіх областях, але чомусь на Тернопільщині ми не можемо зареєструвати її рік. З нас знущаються відмовками. Там, мовляв, кома не правильно поставлена. Там ще щось", — заявив Gazeta.ua верховний волхв України-Руси Володимир Куровський.

Рідновіри, за словами волхва, також домагаються доведення до логічного завершення кримінальної справи, яку розпочали розслідувати за фактом побиття рідновірів представниками традиційних конфесій, переважно греко-католиками. Три роки тому біля села Раштівці на Тернопільщині парафіяни та священники спалили скульптуру Перуна, при цьому кілька її охоронців зазнали травм.

"Нас побили і при цьому ще й пограбували – витягнули гаманці з кишень, мобільні телефони. У справі вже розставлені всі крапки над „і". За статтею "Розпалювання міжрелігійної ворожнечі" проходять 12 священників. Але після суду її чомусь відправили на дорозслідування. Хочуть зіпхати все на одного хлопця. Бо ж потрібно посадити священників – а влада і прокуратура такого не можуть допустити", — заявляє Куровський.

Волхв зазначив, що наразі рідновіри проводять попереджувальну акцію в форматі обрядового дійства. Піснями, молитвами і танцями вони благословляють це місце, намагаючись надати людям, які тут працюють доброго розуму. Рідновіри обіцяють пікетувати білий дім безстроково, якщо влада не піде їм на зустріч.

Керівникам громади під час мітингу вдалося зустрітися з заступником губернатора з гуманітарних питань Петром Гочем. Врешті домовилися до того, що наступного тижня спеціальна комісія адміністрації приїде в Раштівці до рідновірів, аби пробувати вирішити всі конфліктні ситуації.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільські рідновіри танцями і піснями напоумлюють чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі