середа, 04 листопада 2009 18:11

Тернопільська обласна лікарня три дні сидить без тепла

Тернопільська обласна лікарня три дні сидить без тепла

У Тернопільській обласній лікарні у розпал епідемії грипу впродовж двох діб не було централізованого теплопостачання.

Як повідомив на прес-конференції заступник начальника управління охорони здоров"я обладміністрації Віктор Овчарук, зумовлено це поломкою на загальній магістралі, "а не в самому корпусі".

"Максимально були виписані усі хворі, які могли іти додому, в лікарні відмінили планові операції", – розповів Овчарук.

За його словами, для забезпечення температурного режиму у лікарні було включено калорифери, пацієнтам роздали додаткові ковдри.

"Зараз ідуть ремонті роботи, невдовзі спробують зробити пробний запуск", – повідомив Овчарук.

При цьому він наголосив, що "це технічна поломка" і що ніхто спеціально лікарню від тепла не відключав.

Крім того, за його словами, на Тернопільщині хворіють 7% медиків. Як повідомив Овчарук, від початку оголошення епідемії за медичною допомогою звернулися 1,181 медичних працівників області. За останню добу зокрема звернувся 161 медпрацівник.

Загалом станом на 8 годину 4 листопада госпіталізовано четверо медпрацівників – 1 лікар, 2 осіб з середнього медичного персоналу, 1 санітарний працівник.

Овчарук запевнив, що з медичних працівників Тернопільщини ніхто від грипу не помер.

Він також повідомив, що на Тернопільщині почала зменшуватися кількість звернень від хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

За словами Овчарука, вчора за допомогою до медиків за добу звернулося 2,98 тисяч жителів, тоді як день перед тим цей показник становив 3,5 тисяч. "Починається, можливо, спад", – висловив він сподівання.

Загалом, за його даними, станом на 4 листопада в області зафіксовано 48 тисяч 724 звернень громадян до медиків з симптомами захворювань на грип та ГРВІ, з яких 22 тисячі 762 становлять звернення дітей. Кількість померлих від ускладнень, спричинених грипом, становить 16 осіб.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Тернопільська обласна лікарня три дні сидить без тепла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі