середа, 05 березня 2008 13:51

Тернопільчанин хотів видурити у держави 150 мільйонів гривень

Ще в кінці минулого року заповзятливий громадянин з села Борщівка Кременецького району Тернопільської області створив і зареєстрував приватне підприємство з випуску гранітних виробів.

Але не пройшло і місяця, як новоявлений бізнесмен радикально змінив профіль діяльності своєї фірми. З випуску облицювальних плиток і інших гранітних штучок підприємству довелося перепрофілюватися в нафтотрейдера. Вже через якийсь місяць, продаючи нафтопродукти фірмач нібито заробив аж 750 000 000 гривень. Такому розмаху бізнесу можуть позаздрити, напевно, навіть українські олігархи і арабські нафтові магнати. Суму майже в мільярд гривень сільський підприємець вписав в податкову декларацію за лютий 2008 року.

"Таким чином вийшло, що у підприємства утворився податковий кредит з податку на додану вартість на суму 150 000 000 гривень, які держава повинна йому відшкодувати", - говорить начальник обласного управління міліції Віталій Максимов.

Але жартувати з податками, а тим більше намагатися "надути" державу на величезні гроші, справа зовсім не жартівлива, а карна. Враховуючи суму, яку міг таким чином "наварити" підприємець, йому не тільки нашльопають по руках.

Відносно керівництва фіктивного підприємства вже порушена кримінальна справа, повідомляє Цензор.нет.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільчанин хотів видурити у держави 150 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі