понеділок, 04 лютого 2008 12:29

Тернопільчани ходять на Божу службу до цистерни

Незвична церква діє у селі Переходи на Тернопільщині. Звели її селяни у колишній діжці для води – на традиційну споруду не вистачило коштів. Утім парафіяни своїм екзотичним храмом пишаються та навіть планують подати заявку до Книги рекордів Гіннеса.

Цистерну привіз із Сибіру місцевий мешканець – двома такими бочками йому виплатили заборгованість по зарплаті. Запросив за неї тисячу доларів. Отець Ян Пьонтковський, який того часу жив у селі - одразу погодився – дешевше все одно нічого б не побудували. За два місяці селяни обладнали цистерну – пофарбували, підключили світло, зробили підлогу, парадний вхід, та, навіть, прикрасили вітражами. Дмитро Андрійчин уже кілька років править службу у цьому екзотичному храмі. Каже, спочатку було незвично, а потім звик: "Отці-домініканці вирішили цю цистерну придбати, щоб люди молилися до Бога. І не є важливо, де ти молишся, а яке в тебе серце… на славу Богу".

Парафіяни храму вдячні отцям. Їздити до міста не завжди вдавалося, тому добре, що дім Божий є поруч.

Дивовижний храм на початку свого існування частенько був об"єктом глузувань. Селяни вже навіть збиралися обкласти споруду цеглою. Однак священик відмовив, мовляв де зустрінеш таку екзотику. Нині ж отець Дмитро ще й міркує подати заявку до Книги рекордів Гіннеса, повідомляє 5.ua.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільчани ходять на Божу службу до цистерни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі