середа, 23 травня 2007 20:19

Тернопіль демонтує радянські пам"ятники

Депутатська комісія, яку мають намір створити у міськраді, має інвентаризувати культурні пам"ятки в Тернополі. А також вивчити, які "радянські" символи у місті можна демонтувати.

Окрім зірок і серпів, яке ще подекуди збереглися на фасадах будинків, знесення "загрожує" і пам"ятникові радянським льотчикам – аварійному постаменту із літаком МІГ.

Ініціювали створення такої комісії члени фракції ВО "Свобода" у міськраді. З міста, на їхню думку, потрібно забрати всі символи комуністичної епохи.

– Поблизу літака планують встановити пам"ятник Степану Бандері, – розповідає голова обласного осередку "Свободи" Олег Сиротюк. – Тож буде неправильно, коли ці споруди стоятимуть поруч.

Літак "свободівці" знищувати не пропонують, а радять перенести в "Старий парк". Адже там вже є виставка старої військової техніки. Окрім того, - меморіал загиблих у Другій світовій війні.

До речі, "свободівці" просять тернополян, які виявили десь у місті "радянську" символіку, повідомляти про це в місцевий офіс об"єднання. Після того, як комісія складе список пам"яток, пропонованих до знесення, міська рада буде вирішувати яким саме чином їх демонтовувати, і куда, при потребі їх перенести.

Утім, поки що все залишилося на рівні самої ініціативи, адже сесію депутати 22 травня зірвали і до обговорення питання про створення депутатської комісії так і не дійшло. Проте, як нам стало відомо, тернополян ця тема вже добряче збурила. Люди вже готові поділитися на два табори – ті, хто "за" і "проти" пам"ятників, передає ХайВей.

Зараз ви читаєте новину «Тернопіль демонтує радянські пам"ятники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі