понеділок, 23 лютого 2009 13:06

Теракт в Єгипті: Загинула одна француженка

Теракт в Єгипті: Загинула одна француженка
В Каїрі біля кафе в туристичному районі прогримів вибух: загинула 17-річна француженка, понад 20 людей дістали поранення. За даними поліції, серед постраждалих 13 французів, троє громадян Саудівської Аравії і четверо громадян Єгипту.

Крім того, МЗС Німеччини заявив, що серед постраждалих є один німець. Стан шістьох поранених оцінюється медиками як важкий. Більшість поранених - молоді люди і дівчата у віці від 14-ти до 17-ти років.

Деталі події до цих пір неясні. Державне агентство новин Єгипту повідомило, що вибуховий пристрій спрацював під однією з лавок. Мова йде про саморобний пристрій, начинений шматками металу і цвяхами. Прибулі на місце події представники сил безпеки виявили ще один вибуховий пристрій, який вдалося вчасно знешкодити.

Кореспондент британської телерадіокорпорациі передав з місця подій, що, можливо, бомбу кинули з одного з верхніх поверхів розташованою поряд готелю.

Раніше очевидці говорили про те, що в кафе, де відпочивали туристи, кинули гранату з мотоцикла, що проїздив мимо. Так або інакше, всі джерела сходяться в тому, що був і другий вибуховий пристрій, який не спрацював.

У районі Хан ель-Халілі, де прогримів вибух, розташовані мечеть і великий ринок; у районі в той момент було багато людей. Він зазнавав нападів і раніше. У 2005 році тут загинули американські та французькі туристи.

Поки ніхто не узяв на себе відповідальність за цю акцію, проте раніше єгипетська влада зазнала критики за свою реакцію на конфлікт в Секторі Газа.

За матеріалами: ВВС, NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Теракт в Єгипті: Загинула одна француженка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі