понеділок, 18 червня 2007 15:58

Теракт в аеропорту Нью-Йорка планувався за допомогою Google

Google знову критикують, після того, як терористи, затримані при спробі підірвати аеропорт в Нью-Йорку, розповіли, що готували теракт, використовуючи геоінтефейс Google.

Сервіс Google Earth зробив доступними будь-якому користувачеві інтернету космічні знімки високої якості. Але не всім це сподобалося. Деякі країни, наприклад Індія і Австралія, вимагають від компанії прибрати зображення окремих об"єктів на їхній території.

Подібні протести чути і в США. Так, член асамблеї округу Квінс штату Нью-Йорк Майкл Гянаріс на прес-конференції, що пройшла 10 червня 2007 року, зажадав від Google Earth загрубити детальні знімки таких районів, як аеропорти, військові бази і підприємства хімічної промисловості. А New York Times також процитувала повідомлення поліції, в якому мовиться, що "троє чоловіків ретельно готували терористичний напад, використовуючи матеріали служби спостереження аеропорту, фотографії, відеозаписи і супутникові знімки, завантажені за допомогою сервісу Google Earth".

Сама компанія коментує звинувачення: "Кожен, хто пролітає над відповідними об"єктами або проїжджає поблизу, вже отримує аналогічну інформацію, - мовиться в заяві Google. - Компанія Google украй відповідально відноситься до питань безпеки і завжди готова обговорювати їх з відповідними організаціями і відповідальними особами".

Вислови невдалих терористів з"явилися у пресі буквально того ж дня, коли в блогу розробників геоінтерфейсу Google Earth з"явилося повідомлення, що в ході чергового оновлення растрового покриття Землі космознімками на ряд територій були представлені високоточні (10 м) моделі рельєфу.

Згідно з наявною інформацією, надточна модель рельєфу вже представлена для територій ряду штатів Західного побережжя США, Канарських островів і Швейцарських Альп, повідомляє "Взгляд".

Зараз ви читаєте новину «Теракт в аеропорту Нью-Йорка планувався за допомогою Google». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі