субота, 19 вересня 2020 03:14

Темпи розповсюдження коронавірусу в Європі дуже тривожні - ВООЗ

Темпи розповсюдження коронавірусу в Європі дуже тривожні - ВООЗ
В ВООЗ розповіли про темпи розповсюдження коронавірусу. Фото: Reuters

Кількість випадків Covid-19 на останньому тижні в Європі перевищила 300 тис.

"Сьогодні на наших очах розгортається дуже серйозна ситуація. Число щотижневих випадків інфекції перевищилj той рівень захворюваності, який реєструвався нами в березні, під час першого піку пандемії в Європі", повідомив глава європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я Ханс Клуге на прес-конференції.

Клуге зазначив, що більше половини європейських країн повідомили про збільшення числа випадків за останні два тижні більш ніж на 10%. У семи країнах кількість нових пацієнтів за цей же період зросла вдвічі.

"Навесні і на початку літа ми мали можливість переконатися в ефективності жорстких обмежувальних заходів. Наші зусилля і жертви окупилися. У червні число випадків впало до найнижчої позначки за весь час реєстрації. Але дані за вересень повинні стати для всіх нас сигналом до пробудження", - додав Клуге.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Іспанії зафіксували рекордну смертність за добу від Covid-19

Спалах коронавірусної інфекції Covid-19 почався в кінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Зараз ви читаєте новину «Темпи розповсюдження коронавірусу в Європі дуже тривожні - ВООЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі