пʼятниця, 25 квітня 2008 14:52

Темпи економічного зростання Британії впали до рекордного рівня

Темпи економічного зростання у Великобританії впали до найнижчого рівня за останні три роки, повідомляє "Лента.Ру" з посиланням на Guardian. Такі дані, опубліковані Національним бюро статистики Сполученого Королівства. Зростання ВВП в першому кварталі 2008 року склало 0,4 відсотка - на два десяті процентні пункти менше, ніж в останні три місяці 2007 року.

У річному численні ВВП збільшився на 2,5 відсотка, трохи нижче, ніж чекали експерти (2,6 відсотка). При цьому в промисловому секторі був зафіксований спад в 0,1 відсотка. Значне падіння темпів зростання зазнали також будівництво і сільське господарство.

В той же час темпи зростання у сфері послуг знизилися лише трохи, до 0,6 відсотка проти 0,7 відсотка в четвертому кварталі 2007 року. Проте аналогічні галузі фінансових і ділових послуг впали до 0,4 відсотка, що є мінімумом за останні п"ять років.

Зниження темпів зростання обумовлене обвалом ринку нерухомості і кредитною кризою в США і Європі. Британські економісти вважають, що уповільнення зростання продовжуватиметься весь 2008 рік.

За матеріалами: GuardianUnlimited, Лента.ru

Зараз ви читаєте новину «Темпи економічного зростання Британії впали до рекордного рівня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі