середа, 26 грудня 2007 20:23

Телекомпанія Імеді припиняє мовлення

Телекомпанія Імеді припиняє мовлення
Тбіліська телекомпанія Імеді, яка відновила мовлення 12 грудня, тимчасово припиняє вихід до ефіру. Про це повідомив в середу вечером, 26 грудня, директор політичних програм телеканалу Георгій Таргамадзе.

"Ми ухвалили рішення тимчасово припинити віщання, це наш протест. Ми не відновимо мовлення, поки не уляжуться пристрасті і шантаж з боку властей в адресу наших журналістів. Ми повністю відмежовуємося від брудної політики властей", - сказав Таргамадзе.

За його словами, мовлення телеканалу уривається до моменту визначення правого статусу власності каналу і поки політична ситуація в країні не увійде до нормального русла.

Таргамадзе зробив заяву в ефірі від імені колективу телеканалу, на тлі співробітників, що зібралися.

Телекомпанія була опечатана 7 листопада у зв"язку із звинуваченнями Генпрокуратури. Слідство стверджує, що засновник медіа-холдингу Бадрі Патаркацишвілі використовував Імеді в своїх цілях для скидання конституційного ладу в країні.

Патаркацишвілі напередодні масових мітингів опозиції повідомив, що Імеді передана в управління на один рік транснаціональної медіа-корпорації News Corporation, на чолі якої стоїть відомий медіа-магнат Руперт Мердок.

Своє рішення бізнесмен пояснив бажанням надати телеканалу велику свободу дій за ситуації, коли він починає робити політичні заяви.

Генеральна прокуратура Грузії 16 листопада стверджувала, що Патаркацишвілі контролює Імеді, не дивлячись на його заяву про передачу права на управління компанією корпорації News corp.

Таргамадзе повідомив, що Патаркацишвілі обговорює з News Corporation можливість продажу всіх 100% акцій каналу і це питання незабаром може бути вирішені, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Телекомпанія Імеді припиняє мовлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі