вівторок, 04 грудня 2007 11:53

Телефон буде розпізнавати свого господаря за відбитками пальців

Компанія Nokia запатентувала в США сенсорний дисплей, який розпізнає відбитки пальців господаря і автоматично розблоковується від дотику.

Такий дисплей може порівнювати одержані відбитки з базою даних користувачів і по-різному працювати залежно від того, хто візьме його в руки. Як тільки господар прибирає руку від дисплея, він блокується. Поки невідомо, як в Nokia припускають уникнути випадкового розблокування телефону, наприклад, при торканні його рукою в кишені.

Це не перший винахід Nokia у галузі сенсорних дисплеїв. На початку листопада компанія заявила про створення дисплея, що забезпечує тактильні відчуття натиснення на кнопки.

Сенсорні дисплеї у стільникових телефонах стали популярними після випуску компанією Apple смартфона iPhone. В останньому використовується технологія Multitouch, що дозволяє управляти функціями за допомогою декількох одночасних дотиків до екрану.

Відомими недоліками всіх пристроїв, що використовують сенсорні екрани для управління, є швидке забруднення дисплея і поява на ньому подряпин, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Телефон буде розпізнавати свого господаря за відбитками пальців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі