субота, 23 лютого 2008 13:43

Техасці клонують бика для кориди

Господар биків для кориди з Іспанії уклав із техаською компанією контракт, відповідно до якого його кращий бик буде клонований.

Вікторіано Дель Ріо замовив компанії Viagen клонування свого чорного бойового бика на кличку Алькальде.

"Алькальде унікальний. Він безцінний, і ніхто не може купити його навіть за все золото в світі, тому що у нього такий хороший родовід", - сказав син Дель Ріо.

Алькальде народжує від 30 до 40 телят у рік, і Дель Ріо сподівається, що його клон не поступатиметься оригіналу в цьому показнику.

Бойові бики мають в Іспанії великий попит, оскільки щорічно в цій країні проводяться забіги биків, приурочені до святкування днів святого Августина. Крім того, в Іспанії дуже популярна корида.

Сезон кориди в Іспанії починається в квітні і закінчується в жовтні. Бої проходять в різних місцях, до того ж, про виступи деяких відомих матадорів стає відомо за два-три тижні до сутички. Проте шанси побачити кориду значно зростають під час феєрій - ярмарків або фестивалів, які проводяться в багатьох іспанських містах.

Однією з найзначніших подій у цьому відношенні є Квітневий ярмарок - Feria de Abril - в Севільї. Це стародавнє місто, в якому перетнулися християнська і мусульманська цивілізації, завжди привертало туристів. Приїжджаючи до Севільї, ви потрапляєте в самий центр культури Андалузії - фламенко, іспанської кухні і, звичайно, бою биків.

Feria немислима без кориди. І хоча бої з биками починаються в Севільї відразу після Страсного тижня, видовищні і цікаві виступи відбудуться під час Квітневого ярмарку. Корида проводиться на Plaza de toros de la Real Maestranza, найстарішій арені для бою з биками в Іспанії. Квитки дістати важко, але якщо вам не пощастить, ви можете прогулятися коло арени і постежити за колоритним натовпом, який прямує з кориди на Ярмарок, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Техасці клонують бика для кориди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі