середа, 01 листопада 2006 15:12

Таїландець повісився на знак протесту проти військового перевороту

Сьогодні у столиці Таїланду Бангкоку водій таксі Нуамтонг Прайван, 60 років, повісився на пішохідному мосту напроти офісу відомої газети Таїланду ThaiRath на знак протесту проти військового перевороту, що відбувся у країні 20 вересня 2006 року.

За відомостями поліції, це не перша спроба протесту з боку Прайвана. Місяць тому він на своєму таксі протаранив танк на одній з вулиць Бангкока.

- Я водій таксі, який пожертвував собою за демократію, - було написано у його передсмертній записці.

Поліція також виявила на тілі самовбивці великий плакат проти військового перевороту.

Новий прем"єр-міністр Таїланду Сураюд Чуланонт заявив, що жаліє про цей інцидент. При цьому виразив упевненість, що у Прайвана не буде послідовників.

- Завжди можна обговорити шляхи вирішення тих або інших проблем. Ми готові пояснити причини, по яких зважилися на переворот, - додав він.

Прайван став першою жертвою безкровного військового перевороту, в результаті якого позбавили влади уряд прем"єра Таксина Чинавата, а сам Чинават був змушений відправитися у вигнання.

Таксин був особливо популярний серед сільського населення країни, завдяки серії реформ, направлених на покращення фінансового і соціального становища селян Таїланду, які становлять дві третини населення країни. За час правління Чинавата їхні доходи зросли на 60%, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Таїландець повісився на знак протесту проти військового перевороту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі