четвер, 05 квітня 2007 11:28

Таїланд заблокував YouTube за образу короля

У середу уряд Таїланду заблокував доступ на популярний сайт YouTube через 44-секундний кліп, який назвали образливим для короля Пуміпона Адульядета, передає Associated Press.

Міністр інформації і технології Таїланду заявив, що адміністрація YouTube відмовилася видаляти з сайту відеоролик, де на серію фотографій 79-річного монарха наклали спецефекти в стилі графіті. Зокрема, в одному з кадрів над портретом Адульядета з"являється зображення ступень, табуйованої для місцевого населення частини тіла. Саундтреком до кліпу став національний гімн Таїланду.

За словами міністра, тисячі людей скаржилися в уряд на образливий для монархії ролик, внаслідок чого довелося закрити доступ на весь сайт. Представник YouTube, у свою чергу, висловила розчарування рішенням влади Таїланду і повідомила, що інцидент зараз розглядається власниками порталу.

YouTube не перший сайт, доступ на який заблокували для жителів Таїланду. Схожа доля спіткала також сторінки, що містять критику вересневого перевороту в країні. За статистикою з 2002 по 2006 рік поліція Таїланду виявила і заблокувала 32612 "нелегальних" сайтів.

Образа членів королівської сім"ї та монарха є ще більш тяжкою провиною, ніж критика уряду. Нагадаємо, в кінці березня 57-річного швейцарця Олівера Жюфера засудили до десяти років в"язниці за звинуваченням у образі короля. У 2006 році нетверезий Жюфер розбризкав чорну фарбу на чотири портрети Пуміпона Адульядета, розвішені на вулицях, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Таїланд заблокував YouTube за образу короля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі