пʼятниця, 07 грудня 2007 13:30

Танкер зіткнувся з краном - в Жовте море вилилося близько 15 тисяч тонн нафти (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У південнокорейському порту Тенан на південь від Сеула танкер, зареєстрований у Гонконзі, наскочив на кран в портовому доку. В результаті аварії в Жовте море вилилося близько 15 тисяч тонн нафти. Танкер перевозив 146 тисяч тонн нафти. Це найбільший витік пального з 1995 року, коли у води Жовтого моря вилилося близько п"яти тисяч тонн нафти, повідомляє Reuters з посиланням на Yonhap News Agency.
Тим часом, джерело в південнокорейському уряді на умовах анонімності повідомило, що танкер перевозив 260 тисяч тонн нафти, повідомляє AP.
Нагадаємо, що остання аварія з витоком нафтопродуктів на території СНД сталася на початку листопада. За один день в Азовському і Чорному морях затонули чотири судна, шість - сіли на мілину. З танкера "Волгонефть-139", що розламався, в море вилилося близько двох тисяч тонн мазуту, а на затонулих сухогрузах знаходиться близько семи тисяч тонн сірки. Це наблизило Чорне море до стану екологічної катастрофи.

У серпні минулого року японський танкер Bright Artemis, що перевозив 250 тисяч тонн нафти, зіткнувся в Індійському океані з вантажним поромом Amar, який потерпав. В океан вилилося 4,5 тисячі тонн нафти. Команда танкера прийняла екіпаж порома, який після зіткнення почав горіти.

У листопаді 2002 року, в результаті найстрашнішої в історії Іспанії екологічної катастрофи, однокорпусний танкер "Престиж", що перевозив 77 тисяч тонн нафти, розколовся на дві частини і затонув в 150 милях від узбережжя Галісії. В результаті були забруднені більше 1000 іспанських і французьких пляжів, а місцевій риболовецькій промисловості було завдано важкого удару. За даними іспанської влади, незважаючи на зусилля інженерів за допомогою спецтехніки повністю усунути витік нафти із затонулого на глибині 4000 метрів судна не вдалося. До 2003 року, за рік після катастрофи, в море вилилося 63 тисячі тонн нафти. NEWSru.com.
Зараз ви читаєте новину «Танкер зіткнувся з краном - в Жовте море вилилося близько 15 тисяч тонн нафти (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі