середа, 11 червня 2008 10:20

Тамільські "тигри" вбили трьох моряків шрі-ланкійських ВМС

Троє шрі-ланкійських моряків були убиті і четверо дістали поранення в ході нападу повстанців з руху "Тигри визволення Таміл-Ілама" на пост ВМС країни на північному заході острова, повідомляє агентство France Presse з посиланням на представника військових.

За його словами, під час проведення у операції у відповідь за участю вертольотів Мі-24 військовим вдалося знищити чотирьох бойовиків, а також один з човнів повстанців, і відновити контроль над будівлею поста і прилеглою територією.

Представник повстанців, у свою чергу, заявив, що "тигри" знищили десять шрі-ланкійських військовослужбовців, а також захопили деяку кількість важкого озброєння, боєприпаси і радіолокаційну апаратуру. Він також повідомив, що повстанцям вдавалося утримувати контроль над будівлею поста протягом двох годин.

Як відзначає агентство, на озброєнні тамільських "тигрів" стоїть власний невеликий флот, який часто використовується для проведення терактів на морі, нападу на кораблі ВМС Шрі-Ланки і прибережні об"єкти.

У озброєних конфліктах, що супроводжують боротьбу тамільських "тигрів" за створення незалежної держави для тамільської меншини, яка населяє північні і східні території острова, з 1972 року загинули більше 70 тисяч людей, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Тамільські "тигри" вбили трьох моряків шрі-ланкійських ВМС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі