субота, 14 червня 2008 13:06

Таліби звільнили з афганської в"язниці сотні ув"язнених

В Кандагарі таліби зробили напад на головну в"язницю провінції, звільнивши тих, що знаходилися в ній увязнених. Згідно попередньої інформації, в ході нападу загинули 15 охоронців.

Високопоставлений чиновник в міській адміністрації повідомив Бі-Бі-Сі, що з в"язниці втекли 340 увязнених.

Проте брат афганського президента Хаміда Карзая, що очолює місцеву адміністрацію, повідомив, що з в"язниці втекла більше тисячі чоловік.

За словами кореспондента агентства Ассошиейтед прес, під час нападу бойовики використовували смертника на вантажівці, начиненій вибухівкою, а також гранатомети.

У в"язниці містилися як арештовані таліби, так і звичайні карні злочинці.

Напад сильно пошкодить репутації афганських сил безпеки і стане причиною серйозної заклопотаності уряду Афганістану.

За словами афганських чиновників, напад почався з того, що біля головних воріт тюремного комплексу була підірвана вантажівка з вибухівкою.

Услід за вибухом близько 40 бойовиків атакували в"язницю. Точне число увязнених, що втекли, невідоме.

У кандагарськой в"язниці містилося близько 100 бойовиків-талібів, серед яких було декілька відомих польових командирів, що очолювали боротьбу проти сил НАТО і урядових військ.

Тут також знаходилося декілька сотень звичайних карних злочинців.

Один з очевидців розповів, що вибух, з якого почався напад, був такої сили, що вибуховою хвилею вибило стекла в будинках за три кілометри від в"язниці.

Кандагар - найбільше місто на півдні країни, і в нім розташовано командування південного підрозділу сил НАТО в Афганістані. Таліби в цьому районі особливо активні, повідомляє Би-би-си.

Зараз ви читаєте новину «Таліби звільнили з афганської в"язниці сотні ув"язнених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі