вівторок, 11 березня 2008 11:54

Таліби знову підривають вежі стільникового зв"язку в Афганістані

Бойовики афганського руху "Талібан" висаджують і обстрілюють вежі стільникового зв"язку в Афганістані, повідомив журналістам начальник сил безпеки північної афганської провінції Джаузджан бригадний генерал Халіль Амін-Зада.

Зокрема, в неділю таліби спробували знищити вежу афганського оператора мобільного зв"язку "Роушан" поблизу міста Файзабад.

За словами поліцейського, вони обстріляли її реактивними снарядами. Проте, незважаючи на отримані пошкодження, сьогодні вежа все ж таки продовжує працювати.

Це вже п"ята вежа стільникового зв"язку, пошкоджена талібами в Афганістані.

За останні три тижні вибухами були виведені з ладу вежі операторів стільникового зв"язку "Роушан", "Аріба" і "Афган бісім" у провінціях Кандагар, Гельменд і Заболь.

Раніше "прес-секретар" руху "Талібан" Забіулла Моджахед погрозив розпочати терористичні атаки на операторів мобільного зв"язку і ретрансляційні вежі, якщо зв"язок не відключатиметься вночі. За його словами, американці та їхні партнери по коаліції "використовують стільникову телефонію в шпигунських цілях, зокрема, для визначення місцезнаходження талібів".

За даними місцевих ЗМІ, представники руху "Талібан" провели переговори з представниками всіх чотирьох операторів стільникового зв"язку в Афганістані, але скрізь дістали відмову.

Міністерство комунікацій країни, у свою чергу, відзначило, що якщо бойовики "Талібан" зіпсують системи мобільного зв"язку в країні, то самі не зможуть користуватися їхніми послугами.

Таліби використовують мобільні телефони, щоб узяти відповідальність за теракт або зробити заяву для ЗМІ, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Таліби знову підривають вежі стільникового зв"язку в Афганістані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі