неділя, 29 липня 2007 16:58

Таліби в 7.30 ранку почнуть вбивати корейських заручників

Бойовики руху "Талібан", що утримують в заручниках 22 громадянина Південної Кореї, в неділю призначили новий крайній термін ультиматуму.

Новий термін ультиматуму, згідно якому афганські власті повинні звільнити з в"язниць укладених талібів, закінчується в 7.30 ранку в понеділок за місцевим часом. Після закінчення цього часу таліби почнуть вбивати заручників.

Раніше в неділю представник талібів Карі Мухаммеда Юсуфа заявляв, що "необхідності в подальших переговорах немає".

Бойовики руху "Талібан" 19 липня в афганській провінції Газні зупинили автобус, що виходив з міста Кандагар до Кабула, і захопили в заручники 23 громадяни Південної Кореї. Таліби вимагають вивести південнокорейський військовий контингент з Афганістану і обміняти заручників укладених бойовиків.

В середу таліби убили одного з 23 заручників, погрозивши страчувати всіх інших в ніч на четвер, якщо уряд країни не виконає їх вимог, проте пізніше продовжили термін ультиматуму до 11.30 п"ятниці. На даний момент відомо, що 22 південнокорейських заручника до цих пір живі.

Представник адміністрації президента Південної Кореї заявив, що вимоги бойовиків "туманні і суперечливі". За його даними, екстремісти розділені на декілька груп, і заручники містяться в декількох місцях.

Заручники - члени однієї з християнських общин Південної Кореї, які добровільно приїхали на роботу до Афганістану.

Це не перший випадок масового захоплення іноземців в Афганістані. У руках талібів як і раніше знаходиться один з двох викрадених громадян Німеччини і четверо його афганських колег. Вони були захоплені в заручники в сусідній з Газні провінції за день до інциденту з південнокорейцями. Одного з німців днями знайшли мертвим з вогнепальними пораненнями на тілі, повідомляє агентство Рейтер.

Зараз ви читаєте новину «Таліби в 7.30 ранку почнуть вбивати корейських заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі