вівторок, 25 грудня 2007 08:58

Таліби стратили двох мирних жителів за шпигунство

Бойовики радикального руху "Талібан" стратили двох мирних громадян "за шпигунство на користь США", повідомив у середу журналістам представник управління національної безпеки (УНБ) Афганістану по провінції Нангархар.

Інцидент відбувся на сході Афганістану, в гірському районі Тора-Бору ("чорний пісок"), який вже кілька разів переходив з-під контролю центральної влади під контроль талібів. У горах Тора-Бору знаходиться розгалужена мережа підземних печер, в яких, за деякими даними, свого часу ховався оголошений в міжнародний розшук глава терористичної мережі "Аль-Каїда" Усама Бен Ладен і лідер талібів Мулла Омар.

У результаті успішної операції підрозділів афганської національної армії (АНА), проведеної у вівторок увечері у повіті Чарчина провінції Урузган, знищено дев"ять бойовиків "Талібан". На день раніше у цьому ж районі було убито ще кілька повстанців.

У вівторок бойовики організували напад на колону міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані (МССБ) у прикордонній з Пакистаном східній провінції Кунар, йдеться у повідомленні військового командування МССБ.  Вогнем у відповідь і бомбардуванням з повітря напад був подоланий. У свою чергу представники талібів стверджують, що при нападі на колону загинули чотири військовослужбовці МССБ.

У повіті Аргандаб південної афганської провінції Кандагар при підриві бронетранспортера на міні поранені три канадські військовослужбовці зі складу контингенту МССБ, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Таліби стратили двох мирних жителів за шпигунство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі