вівторок, 26 червня 2007 14:46

Таліби почали використовувати дітей для терактів

На зборах афганських старійшин, що проходили минулого тижня в спільному афгансько-американському командному центрі в провінції Газні, було оголошено, що рух "Талібан" спробував використати 6-річного хлопчика для організації терористичного акту. Джума Гуль стверджує, що таліби наділи на нього жилет і сказали, що побачивши американських солдатів він повинен наблизитися до них і натиснути на кнопку. Нібито при натисненні на кнопку з жилета вилітатимуть квіти.

Проте замість виконання інструкцій талібів хлопчик знайшов блок-пост Афганської національної армії і звернувся до солдатів за допомогою.

Представник руху "Талібан" Карі Юсеф Ахмаді спростував затвердження хлопчика про його використання як терорист-самовбивцю. Ахмаді заявив, що "Талібан" не використовує дітей для здійснення своїх акцій, оскільки для цього у нього є сотні дорослих добровольців, і до того ж такі дії порушили б норми ісламу.

Відзначимо, що в квітні здобув популярність відзнятий талібами страхітливий відеоматеріал, на якому 12-річний підліток відрубував мечем голову звинуваченому в зраді.

Місцеві старійшини побоюються за безпеку Джуми Гуля. Хоч в місцевості, де він живе, проходить спільна американо-афганська операція проти талібів, повний контроль над нею ще не забезпечений, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Таліби почали використовувати дітей для терактів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі