понеділок, 08 грудня 2008 08:30

Таліби підірвали майже 100 джипів НАТО (ФОТО)

В результаті нападу бойовиків проталібських формувань Пакистану на вантажний термінал в місті Пешавар, де зберігалися вантажі для потреб контингенту НАТО в Афганістані, знищено близько 96 американських армійських джипів "хамві". Це вже третій за грудень напад бойовиків на склади НАТО в Пакистані. Про це в понеділок повідомив представник МВС країни.

Як стало відомо, екстремісти обстріляли з переносних гранатометів територію складу, що добре охоронявся, а потім сховалися в невідомому напрямі. В результаті обстрілу виникла пожежа, яку до цих пір не вдалося згасити. 

Повністю згоріло близько 96 армійських броньованих джипів, а також контейнерів із запчастинами до них. Крім того, на складі зберігалися запаси продовольства, амуніції і медикаментів для потреб контингенту альянсу, що базується в Афганістані.

Більша частина техніки, боєприпасів і інших вантажів для розміщених в Афганістані іноземних військ доставляється через територію Пакистану. Останнім часом афганські таліби і пов"язані з ними пакистанські збройні угрупування зробили декілька нападів на об"єкти, розташовані на цьому маршруті.

Зусилля пакистанських сил безпеки припинити подібні напади залишаються безуспішними.

Через північно-західні райони Пакистану проходить єдиний "сухопутний" транспортний коридор, по якому контингент НАТО в Афганістані отримує продовольство, паливно-мастильні матеріали, медикаменти і продовольство.

Це дало підстави спостерігачам припустити, що таліби прагнуть перерізати шляхи постачання західних військ.

За матеріалами Reuters, ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Таліби підірвали майже 100 джипів НАТО (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі